Børnehuset Møllehaven Harken
Indhold
Velkommen
Lukkedage
Personale
Faglige distriksteam
Forældreråd
Læreplanerne
Pædagogiske tilsynsrapporter
LOG-IN
Forældre Log-in
Personale Log-in
Kontakt
Børnehuset Møllehaven Harken
Børnehuset Møllehaven , Græshedevej 26
9800 Hjørring

Tlf.: 
E-mail: Moellehaven@hjoerring.dk
Åbningstider
Børnehuset Møllehaven Harken
Mandag06:30 - 16:30
Tirsdag06:30 - 16:30
Onsdag06:30 - 16:30
Torsdag06:30 - 16:30
Fredag06:30 - 16:00
Lørdag00:00 - 00:00
Søndag00:00 - 00:00
Møllehaven Børnehave
Mandag06:30 - 16:30
Tirsdag06:30 - 16:30
Onsdag06:30 - 16:30
Torsdag06:30 - 16:30
Fredag06:30 - 16:00
Lørdag00:00 - 00:00
Søndag00:00 - 00:00
Møllehaven Vuggestue
Mandag06:30 - 16:30
Tirsdag06:30 - 16:30
Onsdag06:30 - 16:30
Torsdag06:30 - 16:30
Fredag06:30 - 16:00
Lørdag00:00 - 00:00
Søndag00:00 - 00:00
Velkommen
Velkommen til Møllehaven
Møllehaven er en integreret enhed med både vuggestue og børnehave .
Vi ligger lidt udenfor Hjørring by i nogle dejlige omgivelser 
Foruden vuggestuen Mariehøne  , har vi en miksgruppen Humlebierne, hvor vi har de ældste vuggestuebørn og de mindste børnehavebørn
desuden har vi samlet de andre børnehavebørn på sommerfuglstuen.

Møllehaven har madordning og vi har indrettet køkkenet så det er muligt at inddrage børnene i denne aktivitet.

Vi har et godt samarbejde med Harken hallen og på skift er Mariehønerne , Humlebi og Sommerfugle til idræt i hallen.

Vores værdier og tanker

Vi vægter dialogen meget højt i forhold til samarbejdet med jer som forældre, i forhold til at sikre trivsel og læring hos det enkelte barn.

I dagligdagen har vi også fokus på at skabe dialogen igennem vores samspil med børnene. Dialogen er vigtig i forhold til at skabe og udvikle relationer igennem fællesskabet.

Anerkendelse er også en vigtig værdi for os i Møllehaven. Vi har i vores arbejde med barnet fokus på at se barnets ressourcer, og ser barnet som en værdifuld medspiller f.eks. når vi planlægger aktiviteter


Dagsrytme

Morgenmad: Vi starter stille og roligt med at gøre klar til morgenmad og dette tilbyder vi indtil 7.30

Formiddag: Der er mulighed for at få en formiddagsmad

Frokosttid: Vi spiser frokost mellem 11-12 Vi har madordning, hvor vi får mad fra Fru Hansens kælder.


Vores køkkenmedhjælper tilbereder maden så den ser lækker og indbydende ud. Børnene hjælper til og rydder op efter sig selv. Kl. 11.00 spiser Mariehønen og Humlebien. De yngste på Mariehønen spiser på stuen, resten af gruppen spiser i køkkenet med børnene fra Humlebien. Kl. 11.30. spiser Sommerfuglene i køkkenet.


Eftermiddagen: Vores yngste børn sover til middag. De børn som har valgt indeleg om formiddagen opfordres til at gå på legepladsen eller anden udeaktivitet. Vi har børn, som kommer tilbage fra ture eller idræt – ligesom lege kan fortsætte over middag.


Omkring kl. 14 er der frugt og brød for små og store og afhentningen af børn begynder.


I løbet af ugen er der forskellige fastlagte og spontane forløb som børnene kan deltage i – og vi opfordrer til at se på opslagstavlen/infotavler.


Aflevering/afhentning


Når du kommer om morgenen skal din ankomst registreres på Tabulex tavlen. Det samme gælder når du går hjem. Det er vigtigt at du får sagt godmorgen til en voksen så vi ved du er kommet.


Hvis du har brug for at vinke kan du gøre det fra et vindue i køkkenet hvis vi er i fællesrummet, ellers kan du gøre det på stuen.


Du kan hjemmefra orientere personalet om dit barn holder fri, er syg og registre ferie perioder. Personalet vil via Tabulex orientere omkring børnenes hverdag. Når du bliver hentet er det igen vigtigt at få sagt farvel til en voksen, også her skal du krydse dig af på Tabulex.


Ting du skal have med


Når du starter i Møllehaven skal du medbringe: skiftetøj, gerne 2 sæt – udetøj efter årstiden – fodtøj – indesko – bleer.Sovetid: Hvis du har brug for at sove til middag har vi barnevogn og dyne du kan låne på Mariehønen. Går du på Humlebien kan du sove på madras i en sovepose. Bruger du sut og sovebamse må du gerne medbringe dette.


Garderobe:I Møllehaven får du din egen garderobeplads med navneskilt på. Her har du plads til dit skiftetøj og udetøj. Det er dig og dine forældre som skal sørge for at holde orden på din plads. Det betyder, at I hver dag skal hænge dit tøj op og sætte støvler på plads. Om fredagen vil vi gerne I rydder jeres barn`s plads så vi kan få gjort rent.

Desuden vil det være en god ide at skrive navn i dit barns tøj.Forældresamtaler:Møllehaven afholder vi efter barnets opstart en 3. mdr. samtale om hvordan starten er gået og om der er nogle ting vi i samarbejde med jer skal have fokus på i forhold til jeres barn.


Her efter vil i blive tilbudt en samtale hver gang jeres barn fylder år. Ved denne samtale snakker vi om hvordan barnet trives og udvikler sig, endvidere snakker vi om hvordan barnet skal udfordres i Møllehaven og hjemme for at videreudvikle sig.Infotavler/hjemmeside:

I huset har vi tavler med information omkring hverdagen og arrangementer i Møllehaven. På nettet kan I gå ind på vores hjemmeside og se informationer og billeder fra vores hverdag.


Facebook:I kan også finde os på vores Facebookside her: Børnehuset Møllehaven - hvor vi løbende vil lægge billeder og små fortællinger fra vores hverdag ind.

www.moellehaven.hjoerring.dk.


Hvis du ikke ønsker dit barn må komme på hjemmesiden skal du skrive nej på stamkortet, som bliver udleveret i institutionen.Sygdom/Medicin:Hvis dit barn bruger medicin skal I udfylde en medicinseddel i huset ellers må vi ikke give jeres barn medicin.


Fælles fødselsdag:Vi holder fælles fødselsdag 1 gang om måneden for de børn som har fødselsdag den pågældende måned. I huset bager vi fødselsdagsboller med børnene og pynter dem med glasur – rosiner og krymmel. Vi synger – råber hurra og pakker gave